voor de
verwerker

Onderstaand wordt aan de hand van een video en een stappenplan uitgelegd hoe basebeton op de juiste manier kan worden aangebracht. Zo wordt het gewenste resultaat bereikt. 

BaseBeton

BaseBeton Primer

Stap 1:

Om te beginnen wordt de ondergrond voorgestreken met de basebeton Primer. Bij een zuigende ondergrond wordt deze primer één op één verdund met water.

Aan de slag!

Aan de slag!

Stap 2:

De eerst laag basebeton wordt, in een zo gelijkmatig mogelijke dikte, aangebracht met een speciaal spackmes. Deze eerste laag is bepalend voor de uitstraling van de uiteindelijke basebeton afwerking.

Basa of Sense

Stap 3:

Wanneer de eerste laag basebeton handdroog is, wordt de tweede laag aangebracht. Ook voor het aanbrengen van deze laag wordt een spackmes gebruikt. Voor iedere vierkante meter wordt er (om en nabij) een kilo basebeton gebruikt. 

Schuren

Schuren

Stap 4:

De basebeton wordt opgeschuurd met een excentrisch roterende schuurmachine. Hierbij wordt schuurpapier met een korrel van 120 of 80 gebruikt. Aansluitend wordt het geschuurde oppervlak met een industriële stofzuiger stofvrij gemaakt. 

Als laatste

Stap 5:

Voor een extra waterdicht en vlekwerend eindresultaat wordt de betonstuc afgewerkt met een basebeton coating.  Deze wordt aangebracht met een twee-componenten nylon roller. 

Download de folder